söndag 28 juni 2009

Den nya maskinen är fantastiskt!!

Jag har packat upp skönheten och trätt trådarna för 4-trådig overlocksöm och påbörjat mitt första plagg.... det är en rejäl maskin som verkligen syr snygga sömmar.... så glad att jag köpte den nu!!! Men nu börjar jag ju tyvärr sukta ännu mer efter en bra raksömsmaskin som kan matcha min härliga coverlock!! ;)

lördag 27 juni 2009

idag...


Igår var jag och provade maskiner och fick ÄNTLIGEN beställt mig en coverlock. Det blev en PFAFF Cover Style till sist.


Bilden är lånad från symaskinswebbshoppen.se


Jag kommer nu att börja spara igen så jag kan köpa mig en ny symaskin med lite roliga dekorsömmar, då kan jag fålla med fina motiv sen med :-)

Idag kommer jag alltså att hämta min maskin, ska bli spännande!!!

torsdag 25 juni 2009

Tygriket


Dagens tygköp:

flanell i grått med får på
flanell i svart med spöken
sweatshirttyg i rött
sweatshirttyg i blått med flygplan på
Röd trikå med svarta döskallar på
Mudd i aqua och brun
Trikå med bilar på
Trikå med kalle, musse, långben på

Det var nog allt.... :) jo just ja... två dragkedjor med...

onsdag 24 juni 2009

Hängselbyxa storlek 86


Som ni ser i mitt tidigare inlägg så har jag roat mig med att sy ett par hängselbyxor till sonen. Ganska stora, men han växer ju :-)

Jag har inte satt dit tryckknappar än, men det blir vanliga från prym.

Tyg: Blå velour från swelogent, mudd i lime från stoff och stil.

Blev ganska nöjd med resultatet, lite pilligt med kantbandet runt hängslena, men det löste sig efter lite svordomar :-)

Kantband









Här har jag sammanställt en liten bildserie hur jag syr mina kantband. Tyvärr vill inte bloggen göra som jag vill så jag får hänvisa till bilderna då det inte gick att skriva vid varje...

bild nr1: Mät hur långt som skall kantas, ta den längden gånger 0,7 och klipp till en remsa som är så lång och ca 4 cm bred. Sy en rundel av den om det behövs. Nåla fast mudden räta mot räta.

Bild nr2: Sy med maskinens kastsöm.

bild nr3: Vik tillbaka mudden lite mot dig och sedan över kanten till andra sidan, detta för att dölja sömmen du tidigare sytt.

Bild nr4: Nåla

Bild nr5: Baksidan

Bild nr6: Såhär ser det ut

bild nr7: Sy nu från rätsidan med tvillingnål, sicksack eller symaskinens elastiska raksöm. Sträck tyget något när du syr.

Bild nr8: Klipp försiktigt bort överflödigt tyg på baksidan.

Bild nr9:Färdigt resultat.

Skärplatta

En skärplatta och en rullkniv är redskap som jag tycker är bra att ha. Jag har köpt mina från stoff och stil. Bra att ha är också tillskärningslinjalen, men den köpte jag tyvärr inte.

Om jag vill skära ut mönster så lägger jag det jag vill skära efter på tyget ovanpå plattan, sätter med tyngder och skär. Annars kan man skära för frihand också om man är så modig :-)





Såhär ser det ut när jag skär mudd.













Resultat :-)

torsdag 18 juni 2009

Landskapsbody


Som så många andra så föll jag totalt för detta fina landskapstyg. Det har legat länge bland tygerna utan att jag har vågat sätta saxen i det, men nu när jag gjorde den andra bodyn i flodhästtyget och den blev så bra, så blev jag sugen på att göra en i detta tyg med. På denna modell så har jag förlängt bakstycket ca 2 cm nertill, vilket jag tycker blev mkt bättre...

Knapparna är i grönt från snapsource, mudden från stoff och stil och landskapstyget från Jofotex.

Bodyn är sydd i storlek 80, men som alla andra kläder jag syr, så är den lite smalare på bredden då min plutt är rätt så smal.

Tyvärr så ville min maskin inte riktigt vara med när jag sydde denna, så tråden gick av vid ett flertal tillfällen när jag skulle sy kantbanden, vilka inställningar och rengöringar jag än försökte med. Till sist så fick jag ändå sytt ihop den och jag tycker att den blev riktigt bra!!

tisdag 16 juni 2009

Vinflasksfodral


Igår kväll (typ kl 22) så kom min man på att han ju skulle fira sin bror på födelsedagen idag och ha med sig ett hemgjort vin (röda, svarta vinbär och äpple). Han kom också på att han ville ha något att slå in vinflaskan i. Då fick jag ryka in och sy en enkel modell av påse.

Det behövdes en rektangel som var 30 cm lång och 35 cm hög och en cirkel som var 29 cm runtom. Just detta tyget är en gammal gardin som var fodrat med nått styvare tyg på baksidan, så jag gjorde den därför inte fodrad eftersom den redan var det. Längst upp användes befintlig fållning som kanal för snöre, som i detta fallet blev presentsnöre då det var det enda vi hade att tillgå :-)

Hoppas brorsan blir glad för presenten!!!

I bakgrunden så ser ni min hund svansa runt, hon vill gärna vara med :-)

måndag 15 juni 2009

Kuvertbody


Nu har jag äntligen lyckats få dit tryckknappar på den nya kuvertbodyn jag sydde för ett par dagar sedan. Jag måste verkligen skaffa mig en tång för tryckknappar, för detta var jobbigt :-)

Bodyn är sydd i storlek 80, i det fina blå flodistyget från jofotex. Svart mudd från stoff och stil. Tryckknapparna är en mörkare sort från stoff och stil, fungerar väldigt bra och blev snyggt till det svarta kantbandet....

Jag är otroligt nöjd med modellen, dessutom så var det första gången jag verkligen fick kantningen med mudd 100% bra... visst har det sett bra ut innan med, men inte SÅHÄR bra...om man nu ska tänka nått positivt om sig själv :-)

Min man gillar ju mer bodys man kan knäppa i halsen, men då det är lite jobbigt att sätta dit tryckknapp och få det snyggt, så ville jag prova en sånhär modell som jag sett på många bloggar i både body och tröja...

torsdag 11 juni 2009

Lekdräkt i storlek 80


Det senaste projektet var denna lekdräkt som tog lite tid att få dit knapparna på, det är nämligen min man som gjort det :-)

Sydd i flodistyg från jofotex, mudd från samma ställe. Knappar från snap source i rött.

Min man tyckte att dräkten såg lite julig ut, kanske gör den det, den gröna färgen är ganska stark å i kontrast till det röda så kanske man kan tänka sig lite jul såhär mitt i sommaren :-)

fredag 5 juni 2009

Knickers i somriga färger.

Här kommer bilder på två par knickers som jag sytt idag. Det ena paret är i orange velour från mjukatyger och det andra tyget känns säkert igen :-)

Mudden är från stoff och stil.

Har provat byxorna på och de sitter väldigt bra, skönt att de blev lagom i längd och att resåren inte satt så hårt runt benen.




måndag 1 juni 2009

Brödkorgar till mors dag!!















Nu när båda mammorna fått sina morsdagspresenter, så kan jag ju blogga om dom här :) Båda brödkorgarna är lika stora, mest rättvis bild är den till höger. Yttertyget är från swelogent, fodret är från ikea. Jag har mellanlägg för stabiliteten (ett lager).

De blev glada för sina presenter iaf... :-)

Mått: Diameter 20 cm, höjd totalt 25 cm, sen är kanten nervikt några cm, hur mkt nervik man har kan man bestämma själv.