söndag 31 januari 2016

Lite fler babyoutfits

Tre dressar sydda efter hallonsmuladesigns mönster. Egenritade mössor. Tyger från syfestivalen, tygpyssling och myrins.


lördag 30 januari 2016

Små mössor

Idag fick det bli ett par vanliga små mössor också, även om fyrkantsmodellen är söt så vill jag ha att byta med.

Egenritat mönster, men det finns ju många tutorials på nätet om hit man ritar mössmönster.


torsdag 28 januari 2016

Gulliga mössor

Två små gulliga babymössor i fyrkantsmodell. På insidan är de som en vanlig mössa för bättre passform. Inspiration från två olika böcker.

Tyg från jofotex och tygaffären.


Triss i babyoutfit

Tre heldräkter till bebisen i stuvbitar blandat med enfärgat. Så roligt att sy dessa, men nu får det bli lite mössor till och lite i större storlek efter dessa. 


tisdag 26 januari 2016

Pyjamas

En pyjamas till lilleman i haremsmönstret från hallonsmula design. Tyg från gömmorna.  




Haremsdräkt

Fortsätter att sy till bebisen... Tyg från jofotex, kantband från stoff och stil och knappar från LE knappar. 


måndag 25 januari 2016

Första plagget

Första plagget till bebisen fick bli en baggydress i en sönderklippt topp som jag tidigare själv sytt. Mönster från hallonsmuladesign på etsy. Knappar från 3exter och mudd från stoff och stil.


måndag 18 januari 2016

Collegeset

Fortsätter fylla på värmande kläder till lilleman. Collegetyg med flossad baksida från hyllan här och stjärntyg från jnydesign. Mudd från stoff och stil. Mönster är mini-mister och harembyxa.




söndag 17 januari 2016

Velourset

När vi har -15 grader här så fick det bli en liten påfyllnad av varma kläder till yngste medlemmen i familjen (än så länge). 

Tyget är verkligen en hyllvärmare, inköpt när min åttaåring var liten. Härlig velour med söta igelkottar på. Mudd från stoff och stil. Lila tyg från jnydesign.

Mönstret på byxorna är det vanliga haremsmönstret och tröjan är en breddad mini-mister. 




Star wars

Maken ska ju såklart också ha en tröja med star wars även om tyget inte räckte till så mkt mer än ärmar efter att ha sytt en skjorta och två tröjor tidigare. 



lördag 16 januari 2016

Babynest

Eftersom jag sålde mitt förra babynest så fick jag ju sy ett nytt nu när jag ska ha en bebis igen (vilket jag inte trodde att jag skulle ha). Botten är en skumgummimadrass som går att ta ur då nedre delen av nestet går att öppna med tryckknappar. Tyget är köpt på myrins och är flanell. Mönstret har jag ritat själv, men det finns en uppsjö av olika tutorials på nätet till den som vill sy själv. 


måndag 11 januari 2016

Födelsedagspresent till sonen

Idag fyller min äldste son åtta är. För några dagar sedan så sydde han sig en mössa i retrogamer-tyget och han uttryckte då att han även ville ha en tröja i samma tyg. Då jag gärna ville få tyg över till att göra en buff som passar till mössan så föll valet på mini-missy (mister) med sjalkrage, samma modell som fleecen fast här har jag valt att bredda ärmen något. 

Retrogamer från jollyrogers och svart tyg från hyllan. 




fredag 8 januari 2016

Mysig fleecetröja

En mini-missy (mister) till äldste sonen i coolt fleecetyg från ebay. Jag tycker att modellen är i smalaste laget på min rätt så smala son, så nästa kommer jag att bredda. Speciellt ärmarna är smala.

Jag har lagt till fickor i sidsöm och bytt öljetter mot sydda knapphål. 

Sonen blev iaf jättenöjd och ville helst inte ta av sig tröjan alls.



Jag har valt att sy knapphål istället för att sätta öljetter då jag aldrig lyckas att få dem att sitta särskilt bra.


Denna bild visar att jag lagt till dolda fickor i sidsömmarna. Detta finns inte med i originalmönstret.

Varmare mössa till lilleman.

Även lille herrn i huset behövde nått nytt att värma huvudet med. Det fick bli en mössa i mönster från boken HSOJ fast utan skärm. 

Tyger är köpt på ixat för längesen, fick ta det sista av det blå smurftyget så nu har jag "bara" tyget i lila kvar. På insidan är det merinoull från jny design. Knappen är från 3exter.




Sonen har sytt sig en mössa

Idag har sonen sytt sig en mössa. Han har valt tyget själv, retrogame från jollyrogers och merinoull från jny. 

Han fick ju lite hjälp, men det mesta har han faktiskt sytt själv. Han valde också att sy i en storlek större än vad han har för att han vill kunna ha den nästa vinter. 



onsdag 6 januari 2016

Matchande byxor

Det blev även ett par matchande byxor i vinterfrotté. Mönstret är uppritat efter inspiration från en som heter Stina i gruppen vi sytokiga på Facebook. 


Värmande tröja

Idag när det är -9 grader utomhus så fick det bli en liten mini-missy till sonen i vinterfrotté. Jag valde att sätta kort krage på och det blev alldeles lagom. Tyget är köpt hos tygpyssling för flera år sedan.


lördag 2 januari 2016

En elefant balanserade...

En raglantröja med knäppning i raglanskärningen. Grundmönster från meedom. Tyg från liandlo "en elefant balanserade" som legat läääänge på hyllan. Köpte det när storebror var liten. Knappar från 3exter och mudd från stoff och stil. 

Storlek 86.