lördag 27 juni 2015

Födelsedagspresent

Idag ska sonen på kalas och i vanlig ordning så blev det till att hasta ihop en present i sista stund. Tydligen arbetar jag ju bäst under press. 


Tyget och kantbandet är från Stoff och stil. Mönstret är från ottobres hemsida, strl 122 men förlängt så att det blir mer som en 128.

Hoppas att mottagaren blir nöjd, själv älskar jag tyget som verkligen andas sommar.

måndag 15 juni 2015

30-årspresent

Min svåger fyller 30 idag och han gillar ju smurfar.... Så vad passar då bättre än lite smurfkläder. Han har tidigare fått ett linne och en tröja av mig.

Han berättade för några dagar sedan att tröjan dragit sig konstigt i tvätten och det var ju ett annat, enfärgat, tyg på bakstycket så trots att de var tvättade innan och "färdigkrympta" så hade tröjan blivit dålig i passformen tyvärr. Jag sa då till honom att han får önska sig en ny i 30-årspresent och detta blev alltså resultatet. Svårfotat som vanligt, men man ser ju iaf lite hur de ser ut.

T-shirt sydd efter ett gammalt ottobremönster och linnet är eget mönster, klippt på frihand. Tygerna är från ixat. 


Linnet är fållat med trillingsöm på min janome 1200D. 


Hoppas att mottagaren blir nöjd.

fredag 5 juni 2015

Examenspresent

Idag ska jag på min svågers examensfirande. Han har blivit färdig Fysioterapeut (tidigare sjukgymnast för er som inte hängt med). 

T-shirt sydd efter ett gammalt mönster ur ottobre i strl 54. Heattransfer från stoff och stil. Jag är nöjd, hoppas att mottagaren också blir det.

På bilderna är det maken som ställer upp som modell för det är otroligt svårt att fotografera tröjor annars tycker jag.