torsdag 5 februari 2015

Äntligen ett par vantar till lillen

Idag blev det äntligen ett par lite tjockare vantar till lille sonen. Sydda i stjärntyget på turkos botten för att matcha tidigare sydda buff och mössa. Vantarna är, precis som resten av setet, fodrade med merinoull i grönt med stjärnor från jny design. "Snöret" är ett stickat silverband från stoff och stil.

Hoppas nu att lillen slipper att frysa om händerna, han är ofta kall när vi varit ute och han har sina tunnare vantar på sig (tunna, stickade köpevantar).

Mössa till mig!

Idag bjuder jag en bild på mig själv. Inte så vanligt direkt. Man ser ju ändå bäst om man får se detta set på.

Sheetahn är sydd sedan tidigare och idag blev det en matchande mössa med foder i merinoull. Varmt och skönt utan att klia.

Mössmönstret är eget, ritad efter mitt huvudmått.

tisdag 3 februari 2015

Nått värmande till mig...

Idag fick det äntligen bli en Sheetah till mig. Jag köpte detta fina tyget med knappar redan på symässan i Gbg i höstas och har helatiden vetat att det ska bli mössa och buff till mig. Sen kom detta med Sheetah och det passar mig ännu bättre så det fick bli en sådan. Fodret är merinoull från strömming.

Mössa är på G, håller på att göra mönster nu...

söndag 1 februari 2015

Ottobre bohéme

Idag har jag sytt mig en Bohéme från ottobre woman. Strl 42, men förlängd lite då jag vill ha den som klänning och inte känner mig bekväm med den ursprungliga längden.

Det är en bekväm modell som det kommer att bli fler av!

Tyg från jonic, men det finns ju på fler ställen i flera färgställningar. Själv gillar jag lila.