fredag 26 december 2014

Sheetah

Svärmor fick en så kallad Sheetah, en buff som ser ut som en sjal framtill. Hon har tidigare både en mössa och en tröja i detta tyget.

Mönstret är från ett Youtube-klipp, men jag har breddat det lite.

Yttertyget är från jny och innertyget är merinoull från strömming.

Julklapp till svärfar

Svärfar fick en t-shirt i julklapp med app-tyget på ärmarna. Han hade själv uttryckt att det tyget var fräckt när min man fick både buff och mössa i det så han fick det sista jag hade.

Mönster från ottobre i strl L.

torsdag 25 december 2014

Julklapp

En julklappströja till makens bror. Mönster från ottobre och tyg från ixat.

Triss i byxor.

Lilleman hade dåligt med byxor så idag blev projektet tre par byxor. Ett par i jerseytyg med smurfar från tygaffären i Gbg, ett par byxor i collegetyg från tygpyssling och ett par i bambujersey från myllymuksut. Mönstret är meedom form 1 i strl 74.

En tröja till mamma

Min mamma fick en tröja i julklapp. Hoppas att den passade henne. Det fina birdstyget i mer utslagen variant (finns en mer grön också).

Mitt eget (favorit)mönster.

onsdag 24 december 2014

Matchning

Matchning till maken och sönerna. Hajar från tygaffären, köpt på symässan. Blå jersey från jny design och svart jersey från furulunds modetyger.

Mönster från ottobre och heilt speciel og jubel.

Ursäkta dåliga bilder, men det fick tas i all hast innan inslagning.

Liten matchning

Idag har jag sytt en liten mamma/son-matchning. Min tröja var jättesvår att få fin på provdockan, men den är iaf fin på. Tyg från tyglycka och furulunds modetyger. Mönstret är Grace, men förlängd ca 10 cm.

Bodyn är ett mönster ur heilt speciel og jubel. Jättefint mönster med knäppning i raglansömmen. Till detta fina tyg valde jag en svart knapp med cerise stjärna i. Knapparna är från LE knappar.

söndag 21 december 2014

Tröja till mig.

Sist ut idag fick bli en festlig tröja till mig. Det fina snöflingetyget är från kameleont design och det svarta tyget är från furulunds modetyger.

Mönstret är mitt egna i strl 42.

Nu kan jag och stora sonen matcha då han redan har en fin jerseyskjorta i samma tyg.

Tröja i strl 128

Tröja med både kort och lång ärm. Stjärntyget från symässan på kviberg och det svarta från furulunds modetyger. Mönstret kommer från ottobre.

Liten snutte

Liten snuttefilt till sonen med pill-lappar på. Minky på baksidan och glada moln på framsidan. Mönstret är bara en kvadrat med rundade hörn.

fredag 12 december 2014

Collegetröja

Grace ifrån sy! Urban collection i strl L. Jag har förlängt tröjan med 10 cm då jag tyckte originalet var lite väl kort för min smak.

Tyg från gömmorna i college med flossad baksida. Mudd från stoff och stil. Jag är helnöjd, är ganska frusen så det ska bli skönt att ha annat än t-shirts att sätta på sig.

torsdag 11 december 2014

Mössa i storlek 52

Mössa i härligt hästtyg från ilovu. Fodrad med merinoull från jny design.

Eget mönster.

söndag 7 december 2014

Filt till lillpojken.

Idag fick det bli en härlig filt till min yngste son.

Ena sidan med "en kulen natt" och andra sidan med härlig minky.

Jag är nöjd att det äntligen blev gjort, denna filt har jag tänkt göra länge, men tiden har inte riktigt räckt till. Passar ju bra nu om det kommer lite kyligare dagar.

lördag 6 december 2014

Buff/tubhalsduk

Stora sonen rider och nu när det är kallt behöver han något att dra upp över öron och som även täcker halsen. Det är svårt med mössa under hjälmen då den har en tendens att åka ner i ögonen. Hans andra buff/tubhalsduk har en förmåga att glömmas kvar på skolan därför fick jag helt enkelt sy en ny.

Eget mönster, lite högre än den förra då jag tyckte den glappade lite i halsen när man drog upp den. Tyget är köpt hos Ilovu.se och insidan är
Merinoull, köpt på jnydesign.

Nu ska han väl ändå inte frysa om öronen.