fredag 26 september 2014

T-shirt till maken

Jättesvårfotat så här på golvet. På galge gick inte heller. T-shirt i strl M från Jenny Hellströms bok "Urban collection". Bild nr 2 återger färgen något bättre.

Tyg från hilco som jag köpt för längesen. Mudd i halsen från stoff och stil.

Nästa gång ska jag rita om ärmarna. Denna gången ringade jag ur framstycket 1cm mer än mönstret efter andras inrådan och det bör man absolut göra om man inte gillar en ringning som ligger precis runt halsen.

tisdag 16 september 2014

Lite godis mitt i veckan

Två mössor i godistyget från kameleont design. Sydda efter eget mönster som ritas efter huvudmått. Den med orange insida är för huvudmått 54 cm och den med mörkbrunt för huvudmått 55 cm. De enfärgade jerseytygerna är köpta från jny design.

måndag 15 september 2014

Testar mönster

Testar ett mönster på mössa idag. Strl 54/56. Tyg från hyllan, mönstret har jag gjort själv. Mössan sitter bra, men jag ska förlänga den något mer.

lördag 6 september 2014

Födelsedagspresent till nybliven 6-åring!

Idag ska sonen på kalas hos en tjej som han känner från förskolan. I present blir det en klänning, får ju passa på medan man kan :-)

Tyget är med glittriga rosetter och kommer från stoff och stil. Halsringningen är kantad med trosresår från mrs bao. Mönstret kommer från meedom. A-linjeklänning form 1,5 med kort ärm form 1. Fick korta av ärmen ganska mkt, annars är jag nöjd med hur det mönstret var.

Hoppas att hon blir nöjd. Alltid svårt att sy till andra, men så roligt att få sy till flicka, själv har jag två underbara söner.