lördag 30 augusti 2014

Höstoverall till lillen

Lillpojken behövde en overall nu till hösten och då han inte har några ytterkläder/varma kläder alls så blev det lite småpanik.

Overallen är sydd med babymanchester inköpt av min svärmor på nån marknad och fodrad med en riktig hyllvärmare som min mamma köpt till mig. Tunn college.

Mönstret är från minikrea med lite förändringar. Overallen är vändsydd, benen är förlängda och har ingen öppning för foten som originalet har. Ärmarna har fått övervik, är något förlängda och kantade istället för med mudd.

Knapparna kommer ifrån LE.knappar.

torsdag 28 augusti 2014

Mössor till söta barn

Idag skulle jag iväg å träffa två kollegors söta barn och då ville jag ha med något. En mössa var blev det. Eget mönster i strl 44/46.

Tyg ifrån tygsamlarna och kameleont design.

tisdag 19 augusti 2014

Förvaringslåda till fritids

Min stora pojk började i förskoleklass och då han fick en hylla på fritids att förvara sina saker på, men ingen låda, så tog jag måtten på facket och sydde en förvaringslåda i grov bomullsväv på utsidan och Spider-Mantyg på insidan. Har använt vildona för stabiliteten. På framsidan har jag även gjort en etikett med en ninja och hans för- och efternamn (därför går det ej att visa skylten här).

Jag är nöjd, bilderna blev verkligen inte bra, men ni kan ju se ungefär hur den ser ut iaf. Mönstret är utefter denna beskrivningen: http://www.kakelpanna.se/2011/04/att-sy-en-korg.html?m=1 med de mått jag själv valt ut efter vad som passar hyllan.

lördag 9 augusti 2014

Födelsedagspresent

Ett vinfodral i present till väninnan (med tillhörande innehåll, såklart). Tyg från stoff och stil.

Mönster:
Två rektanglar på 25*32cm som vändsys. I sömmen fästs ett valfritt band.

Klänning till mig

Idag har jag fått färdigställa en klänning som jag ska ha på mig i eftermiddag. Sydd efter onion 2035 med diverse ändringar så som knappar fram och sänkt empirskärning för att passa mig bättre.

Det rosa tyget är från jny design och det fina grå tyget från delatezz. Knappar från L.E knappar.

lördag 2 augusti 2014

Födelsedagspresent

Idag ska sonen på kalas hos en tjej som går på samma förskola som honom. Förra året fick hon en klänning i detta tyget, så idag fick det bli en klänning och byxa till hennes skrållandocka.

Båda mönstren är ifrån en bok som heter "sy till dockan". Byxan följer grundmönstret och klänningen är linnemönstret och förlängt och utställt. Klippte även ett sprund så dockan kan få klänningen över huvudet.

Tyg ifrån jny design och tryckknapp från L.E knappar.