tisdag 15 juli 2014

Mössa till yngste sonen

En liten mössa i strl 40 till sonen. Smurftyg på utsidan och lila jersey på insidan. Eget mönster.

Linne till stora sonen

Jag lovade min stora son att han skulle få ett linne i ett tyg han valt själv. Efter att ha botaniserat i tygförrådet en ganska kort stund så valde han Pegasus- och enhörningstyget som framsida, turkos jersey som baksida och lila kantband. Det var väldigt viktigt att det var kantband nertill också.

Sagt och gjort. Efter ottobres gratismönster i strl 116 syddes denna. Hoppas att han blir nöjd.

torsdag 10 juli 2014

Linne till mamma!

Idag har jag sytt ett linne till min mamma. Grunden är ett mönster från svenska mönster, men det är förlängt ca 20 cm och urringningen är sänkt 3 cm.

Tyget är ett svalt, tunt trikåtyg från gömmorna och mudden från stoff och stil.

onsdag 9 juli 2014

Inspirationen och tiden brukar dyka upp på kvällen!

Äntligen fick jag sytt lille sonens bodysuite som jag haft utklippt ett litet tag. Mönstret är från boken heilt spesiell og jubel, men även bakstycket är delat pga att det randiga tyget inte räckte. Storlek 62.

Godistyget är från kameleont design, det randiga ifrån sydilla och mudden från stoff och stil. Stjärnknapparna kommer ifrån LE-knappar och resten av knapparna är prym och kommer ifrån bibbis textil.

tisdag 8 juli 2014

Livräddning

Stora sonen ska ha livräddning på simskolan och då ska de ha med sig långärmat och långbyxor. Då inget passande fanns i lådan så fick det bli ett nytt set kläder. Mönstren är från ottobre design.

Tyget med vampyrerna var aldrig sonens favorit och därför passar de ypperligt till en tröja som ändå skall få vara med och bada i sjön. Bakstycket är i vitt från jny design. Byxorna är i en liten bit stjärnor från jny design.

När dessa kläder använts i livräddningsutbildningen på simskolan så får det bli pyjamas. Jag är nöjd, nu återstår det att se vad sonen säger när han vaknar.