måndag 24 mars 2014

Mjölkläckage med stil :-)

Tvättbara amningsinlägg är ju bra mycket bättre än engångs. Fick sytt ett par nu imorse då jag inte hade några engångs kvar.

Yttertyg i PUL, kärna i bambufleece från strömming design och innertyg i bambuinterlock från myllymuksut.

Dessa har jag vändsytt och sytt en stickning runt, fungerade bra.

Mönster: en cirkel med 12 cm i diameter i färdigt mått.

söndag 23 mars 2014

Ett linne till!

Ett linne till i storlek 116. Tyg från symässan, mönster från ottobre design.

Nytt linne till stora sonen.

I julas så gav jag min väninna en tröja i detta tyg och självklart var det en som också ville ha trots att han inte ens visste vad tyget föreställde...

Som tur var så räckte min meter tyg även till ett framstycke till linne i strl 116. Bakstycket och kantband fick bli jersey i blått, köpt hos jny design. Det fina kassettbandstyget är från furulunds modetyger. Mönstret är ett gratismönster från ottobre designs hemsida.

Så nu ska jag bara informera sonen om vad kassettband är så att han vet det om någon frågar.

Lite enkel sömnad

Ett litet nappband blev det idag. Allt material från oaffen och allt som allt är det 22 cm långt.

torsdag 20 mars 2014

Overaller till neonatal i Borås!

Idag överlämnade jag två fleeceoveraller med tillhörande mössor i strl 44 till neonatal i samband med sonens utskrivning. Sydda efter ett mönster som jag fått tag i via en grupp som syr och skänker till neonatal.

Tygerna är alla hyllvärmare och mössmönstret är mitt eget.

Overallerna blev uppskattade och det var roligt. Minns själv när vi skulle gå ut med sonen första gången i vagn å de hade inget att erbjuda att sätta på honom, men nu har de iaf något att erbjuda när föräldrarna får ta ut sin bebis för första gången.

måndag 10 mars 2014

Babyoverall och mössa

En liten overall till sonen i strl 44. Mönstret är ritat av en tjej som delar med sig av det i en facebookgrupp för insamlingar till neonatalavdelningar. Tanken är att jag ska sy fler overaller och skänka till insamling, men denna får bli sonens, för han saknar ytterkläder. Mössan är eget mönster, strl 32/34.

Fleece från tyg.se (köpt för flera år sedan), mudd från sos och interlock med nalle puh från furulunds modetyger (också en gammal hyllvärmare). Knappar från 3exter.

Jag är nöjd, overallen är både tuff och gullig på samma gång.

tisdag 4 mars 2014

Äntligen en mössa till mig!

Först ut att bli sytt i efter mässan är detta fina digitalprint med enhörningar på. Jag föll direkt när jag såg det, men samtidigt ville jag inte köpa för mycket i det heller. En liten lagom bit hittade jag på symässan i lördags och den räckte precis till en mössa, nu finns det bara småbitar kvar.

Mönstret är mitt eget och mössan är fodrad med ljusrosa interlock som jag hittade i gömmorna.

Kan bara säga att jag är väldigt nöjd!