tisdag 25 februari 2014

Mössor och vantar

Lille sonen behövde nått att ha på händer och huvud idag och stora sonen ville ha nått nytt.

Till den lille blev det en mössa (strl 32) och vantar i jofotex flodhästar fodrat med tunn fleece från jysk. Mudd från stoff och stil. Till stora sonen blev det en ny mössa (strl 54) i tyg från delatezz, fodrat med likadan fleece. Egna mönster på allt.

söndag 23 februari 2014

Present i sista minuten.

Med risk för att bli lite tråkig...

En tjej på stora sonens förskola fyller fyra år och har kalas idag. Då jag legat på sjukhus med den lille sonen hela veckan och dessutom själv var rejält risig med hög feber igår så blev det inget "tjejigt" tyg inköpt som jag tänkt och inte heller en klänning sydd då tid inte fanns tid det (tyvärr). Istället fick det bli denna härliga mössa i ett tyg från jny design och det är den stora sonen som valt tyget (men fick baaaara använda det om det räckte till honom med). Fodret i mössan är också från jny och matchar fint ihop med mössans brandgula partier.

Eget mönster, ca storlek 3-7 år. Mössan var klar 30 min innan kalaset började, det gäller att vara ute i tid ;-)

söndag 16 februari 2014

Litet set till min lille prins

Min lille prins har fått sig sitt första hemsydda set (troligtvis inte det sista). Heldressen är utifrån ett mönster på fb där jag är med och syr till insamlingar till neonatal och är i storlek 44. Mössan är eget mönster och efter huvudmått 32 cm vilket var torsdagens hattmått.

Tyget är från myrins och mudden från stoff och stil. Knapparna är från 3exter.

Ska bli roligt att klä lillen i lite mer färgstarka kläder, för annars är prematurkläderna man köper såååå tråkiga i färgen. Bara babyblått, vitt å beige typ.