lördag 19 oktober 2013

Present till svärmor

I fredags fyllde min svärmor år och då får man ju försöka slänga ihop någon liten present. Detta året blev det en liten necessär att ta med smått och gott i. Alla tyger är hyllvärmare som jag inte är helt säker på vart jag köpt och dragkedjorna är köpta på stoff och stil. Spetsen är också en liten snutt jag hittade här i gömmorna.

Mönstret är egenritat efter dragkedjans längd. En tutorial jag tittat på är: http://pysselochinspiration.blogspot.se/2013/07/sy-necessar-med-dragkedja.html?m=1 men tyckte det var ganska krångligt med sista delen av dragkedjan så jag ska se om jag hittar ett annat sätt att sy nästa gång.

söndag 13 oktober 2013

Raggsockor till sonen

Raggsockor till sonen i strl 30. Stickat i raggi från järbogarn på strumpstickor nr 5. Mönster från http://jojokansjalv.blogspot.se/2012/01/sticka-sockor.html?m=1 och med en del hjälp av min vän Pia (ett stort tack).

Bland annat så är minskningen för tån "fel" i det länkade mönstret så det har jag gjort annorlunda. Har även lagt på en cm på längden på foten för att den skulle sitta riktigt bra.

Det är första gången jag stickar häl och jag trodde aldrig att jag skulle klara det, men det gick jättebra och var ganska lätt. Är väldigt nöjd med dessa.