onsdag 26 december 2012

IPadfodral till svärmor

Sytt i tyg från tygpyssling och vadderad dubbelt upp och frihandsquiltad på maskin på utsidan. Extra ficka med blixtlås. Mönstret är från http://oneshabbychick.typepad.com/one_shabby_chick/2011/01/an-ipad-cover-tutorial.html men jag har lagt till fickan på utsidan.

tisdag 25 december 2012

Julklapp till min vän.

En liten julklapp till min goa vän. Stickväska i härligt tyg med stick/sömnadsmotiv och fodrad med härligt blommigt tyg. Mönster från nätet nånstans.

onsdag 19 december 2012

Sittsäck på beställning!

En mamma på sonens förskola blev förtjust i de sittsäckar jag sytt till förskolan och ville att jag skulle sy en till hennes son i julklapp och det gjorde jag ju så gärna.

Tyg från Ikea, fyllning från stoff och stil. Säcken består av en innersäck med fyllning och en yttersäck med dragkedja i botten. Yttersäcken är avtagbar och tvättbar i 60 grader.

måndag 17 december 2012

Prematurkläder

Nu i jul har jag valt att vara med i ett projekt där man syr prematurkläder och skänker till Uppsala neonatal. Dessa två set ska få ges till familjer som har en liten som fått/ får kämpa för sin överlevnad.

Detta projekt ligger mig extra varmt om hjärtat då min egen son förlöstes med akut kejsarsnitt redan i vecka 26.

Mönstren är egenkonsteuerade efter befintliga kläder, men i nån ottobre finns det både omlottröja, hängselbyxa och klänning till prematur. Mössorna är ritade på frihand för att passa en liten med storlek 40cl på kläder.

fredag 14 december 2012

Set till en liten flicka!

Mammas kollega på jobbet fick en liten flicka på första advent och jag fick äran att sy ett välkommen-present från kollegerna på jobbet. Mössa fodrad med fleece, klänning och tossor sydda i fleece.

Allt sytt i strl 62. Tossorna ser jättestora ut, men de är sydda precis efter ett mönster i strl 62, men det blir nog varmt å gott å plats för sockar i dessa.

torsdag 6 december 2012

Juligt set

Dreggelscarf och knutmössa till bebis. Detta set (och några till) ska med på marknad i kärra på lördag. Jag har lite tyg kvar om någon skulle vilja ha ett likadant set men inte kunna ta sig till marknaden.

Stretchfrotté från lasten metsola och Jersey från JNY.