tisdag 30 oktober 2012

Vintermössa till sonen

Sonen ville ha en mössa i "fräckt tyg" och valet föll då på dödskalletyget. Jag gillar eg inte dödskallar något nämnvärt, men vad gör man inte för sonen som bara älskar detta tyg!

Mönstret har jag knåpat ihop själv, det är ca 3-7 år. Insidan är fodrad med fleece av en lite tjockare kvalité och jag har gjort applikationer i stryka på reflex så han skall synas trots den mörka färgen på mössan.

Min namnlapp blev ju i detta fallet en riktig färgklick :-)

söndag 28 oktober 2012

Vintermössa

Mössa till mig i tyg från JNY och fleece från en filt. Mönstret har jag konstruerat själv och det blev alldeles för stort så jag fick sy i den flera ggr, men nu är den lagom :-)

lördag 27 oktober 2012

Renfrewtopp

Renfrewtopp från sewaholic. Sydd i tyg från gekko och mudd från stoff och stil.

Denna hade jag på mig på syfestivalen och det är en mycket bekväm tröja som man kan göra i flera varianter.

Nästa gång ska jag minska omkretsen på mudden för den var lite för lång när man använde muddväv som jag gjorde istället för samma tyg som i tröjan. Annars är jag nöjd med mönstret, tröjan var väldigt bekväm och lättsydd. Man kan använda som OL till hela tröjan förutom stickningarna runt mudden, vilket gör att den är snabbsydd också.

torsdag 18 oktober 2012

Höst/vinterjacka!!

Nu är jag äntligen färdig med min minoru-jacka (sewaholic). Sydd i bävernylon och fodrad med quiltat mellanlägg i svart. I fram och bakstycke är det även thermomellanlägg. Tvåvägsdragkedja.

Bävernylon från Göksäter, mudd, thermomellanlägg, quiltat mellanlägg, rundresår, dragkedjor och bomullstyget i luva/ytterfickor från stoff och stil. Snörstopp, reflexband och bred resår från Bibbis textil.

Ändringar som ej fanns med i ursprungligt mönster: Vindlist bakom dragkedjan, mudd i ärmslutet på insidan, rundresår och snörstopp i luvan, vändsydd luva, blixtlås i innerfickorna, blixtlåsfickor på utsidan.

Jag är otroligt nöjd, en välsittande jacka och alldeles lagom för ruggiga dagar, passar även att ha med tjock tröja under om det skulle vara riktigt kallt. Bävernylonen gör den även vind- och regntät.

Klurar redan på hur nästa ska se ut, men det blir en vårjacka och kommer inte att sys innan alla julklappar är klara :-)

Tack karinottilia.blogspot.se för en fantastiskt bra sewalong.

tisdag 16 oktober 2012

Födelsedagspresent

Makens mamma fyller 60 år här i veckan och idag skulle de ut å äta på restaurang (själv jobbar jag). Självklart skulle det ju fixas present och valet föll på två tunikor i A-linjemodell, mönster från svenska mönster. Tyg från stoff och stil och tygpyssling. Vikresår från Bibbis textil (den lila) och stoff och stil (den grå).

Presenten föll mottagaren i smaken och det var ju roligt!

torsdag 11 oktober 2012

Hajbyxor :-)

Sonen skulle inte ta på sig några byxor om dom inte var fräcka med hajar på, så då blev detta resultatet :-)

Smal byxa, meedom form 0. Fungerar även som långkalsong nu när det blir kallare tider...

Tyg från JNY och stoff och stil.

lördag 6 oktober 2012

Fleecetröja

Fleecetröja som jag sytt av en fleecefilt jag köpt billigt på Ica. Vändsydd med stjärntyg och mudden kommer från stoff och stil. Mönstret är från ottobre. Sonen är helnöjd :-) det blir absolut fler av denna modellen, passar bra till hösten.