fredag 31 augusti 2012

Födelsedagspresent

Sonen skall på kalas hos en kille som fyller fem i helgen och jag fick en sådan lust att sy en fin mössa i present. Alla andra kommer säkert med leksaker, så det kan vara roligt att ge något annat även om säkert leksaker är roligast att få i den åldern.

Tyg från Liandlo och Jnydesign. Mönstret är mitt eget och passar barn mellan ~3-7 år.

Jag har inte fått mina nydesignade lappar än så det fick bli min vanliga lapp i sidan och på insidan sitter en liten påpressbar namnlapp med killens namn.

torsdag 30 augusti 2012

Cars-tröja

T-shirt med cars-tyg från en grupp på Facebook. Mudd från stoff och stil. Mönstret kommer från meedom, form 1. Fållad med trillingsöm.

tisdag 28 augusti 2012

Byxor i interlock

Sonen behöver lite fler byxor till förskolan och först ut är detta par i molninterlock från JNYdesign.

Mönster från meedom, form 1, fickpåsar ritat på frihand.

lördag 25 augusti 2012

Dockkläder

Imorgon ska sonen på kalas och då ska han få ge bort små sötsaker till födelsedagsbarners docka. Rosa var en favoritfärg säger sonen och då fick det bli såhär. Mönstrena är helt egenuppritade efter mått på dockan. Hoppas de passar!

söndag 19 augusti 2012

Sittsäckar till förskolan

Innan semestern fick jag ytterligare en förfrågan från förskolan om sömnadsprojekt. De hade en gammal saccosäck som sett bättre dagar och nu behövde de ha nya, gärna två stycken i juniormodell.

Hittade ett mönster på stoff och stil som var idealiskt då det består av en innerpåse med kulorna i och en ytterpåse som är tvättbar. Satte även en lapp med tvättråd i.

Innerpåsen är billigaste lakansväven från SoS och ytterpåsen är tyg från Ikea som går att tvätta i 60. Fyllning från SoS och den gamla saccosäcken. Ska överlämna dessa imorgon då sonen börjar på förskolan igen efter sommaruppehållet.

lördag 18 augusti 2012

Linne till min svåger!

När maken hade kalas här hemma hade han på sig sitt fina smurfinne och det föll hans bror i smaken. Han provade ett annat lite större linne och med lite mått från det så fick jag rita upp ett helt nytt mönster i strl L. Då jag inte hade kvar så mkt tyg i det blå smurftyget så fick det bli i det petrolfärgade istället. Tyg från Facebook, mudd från gömmorna.

Hoppas nu att det passar :-)

Till en stjärna!

"jag vill ha ett nytt linne mamma, med stjärnor". Japp, vanligt att höra sådant numera :-) en beställning från sonen följt av en tur i mitt "lilla" tygförråd. Vad gör man inte för sonen :-)

Har insett att det är dax att sätta mig ner och lära mig min kantbandsapparat.

onsdag 15 augusti 2012

Morgonprojekt till sonen.

Linne i uggletyg från tygaffären (ja, den heter så) :-) Kantband från SoS.

Mönster från ottobres hemsida.

Fick bli en snabbild, ser lite skevt ut, men det är det inte :-)

torsdag 9 augusti 2012

Träningslinne till syrran.

Träningslinne i strl 34 till min syster. Mönster från Jalie, förlängt ca 10 cm. Tyg från skroten. Det var på rea och kostade 39 kr/m, dvs materialkostnad för detta linnet ~20 kr. Fållad med trillingsöm. Linnet passade bra, hon har redan provat :-)