torsdag 26 april 2012

Lejondräkt

Lejondräkt beställd av sonen som ska på cirkuskalas på söndag. Visserligen får man inte ha rovdjur på cirkus i Sverige sedan 1960-talet, men på inbjudningskortet var det ett lejon och så var klädseln given :-)

Velour och päls från stoff och stil, dragkedja från Bibbis. Lejontyget i luvan är från lasten metsola (tror jag).

Mönster är tröja å byxa från meedom.

Äntligen nått annat än julgardiner!

Idag har jag sytt färdigt sonens gardiner, så ÄNTLIGEN kunde vi byta ut julgardinerna :-)

Tyg har jag fått av en vän som i som tur fyndat på loppis. Dessa var en fruktansvärt dåligt sydd gardin där de inte ens orkat med sicksack runt kanterna. Tyget är tunn bomull och passar bra i sonens rum då det krävs ganska ljusa gardiner i hans rum.

Håll tillgodo med bild, det var rejält svårfotat!

torsdag 19 april 2012

Pappa/sonmatchning

Detta härliga tyget och strykapåstjärnorna köpte jag i Tygsamlarna på Facebook. Meningen var att tyget skulle bli en t-shirt till maken, men då såg sonen tyget och skulle bestämt ha ett linne. Som tur var går det att få ut ett vuxenlinne och ett barnlinne i storlek 104 på 1 meter tyg :-)

Båda linnena är modifierade tröjmönster från ottobre. Strykapåstjärnorna på barnlinnet blev en extra fin detalj som ger ett fint lite barnsligare intryck på ett annars ganska så vuxet tygtryck.

Är helt klart nöjd :-)

onsdag 4 april 2012

När tråkigheter blir roligt!

För ett litet tag sen handlade jag det fina astronauttyget i en grupp på Facebook. 0,5 meter skulle det vara enl uppgift, men det visade sig vara 4 cm kortare i verkligheten. Detta gjorde att det fattades TVÅ cm för att få ut en tröja av tyget. Lyckligtvis dök det fina stjärntyget i svart upp på gruppen och jag lyckades köpa det med och därav denna lyckade kombination!

Mönstret är raglantröja form 1 från Meedom. Kapat precis vid armhålorna fram och bak. Stickningar och fåll med smal tvillingsöm. Jag är jättenöjd och sonen är superglad.

Detta sätt att sy tröja kommer jag att göra fler gånger och tanken dök upp enbart pga detta med rymdtyget, så något som kändes fruktansvärt tråkigt blev iaf till något bättre.

Topp till mig

Topp i ett härligt tyg från Gekko. Mönster från ottobre.

Jättenöjd, gillar verkligen färgerna!

tisdag 3 april 2012

Kofta med 3/4-ärm.

Kofta i Jersey som är köpt dom stuv av MG-tyger för ett par år sedan på symässan. Tyget räckte inte riktigt till rätt längd på ärmen, så det fick bli en 3/4-ärm istället. Spetsen är köpt på myrins, där även silverbander som man knyter ihop koftan med, är inhandlat.

Mönstret är från ottobre design.

Jag är helnöjd, spetsen som jag inte skulle haft från början, gjorde ett rejält lyft av hela koftan. Silverbandet gör den lagom festlig. Antagligen ett plagg som kommer användas flitigt under lite svalare sommarkvällar :-)

Topp till mig!

Topp i ett härligt tyg från Gekko. Fållat med toppsöm i cerise. Mönster från ottobre design.

Äggskalsmössa

Idag är det påsklunch på förskolan och sonen ska ha samma kläder som förra året, gula velourbyxor med röd mudd och gul tröja. Äggskalsmössan han hade hittade jag inte och det fick snabbt bli en ny.

Tunn fleece från jysk. Ihopsydd som en enkel mössa och klippta flikar på frihand. Passar bra idag när termometern visar på minusgrader.

måndag 2 april 2012

Kalsonger

Kalsonger efter ett mönster i ottobre i strl 104. Toppsöm som dekor, fållad med trillingsöm i midja och ben. Mjuk resår från Bibbis, uggletyg inhandlat på symässan.