lördag 31 mars 2012

Tröja och invigning av nya maskinen!

En testtröja i det härliga uggletyget, grön mudd och gröna stickningar med nya maskinen! Mönster meedom form 1, strl 4 år.

tisdag 27 mars 2012

Janome 1200D

En sådan här härlig maskin har jag gått å köpt mig, prov på den mest efterlängtade sömmen ser ni nedan, framsida och baksida. Underbar och tystare än min CoverStyle.

För att kunna göra toppsömmar (finns två att välja på) så behövs en liten ombyggnad där två delar som lägger topptråden ska sättas fast. Detta går snabbt och smidigt och resultatet blir jättebra. Jag har sytt sådana här sömmar hela morgonen nu och den håller verkligen måttet än så länge :-)

lördag 24 mars 2012

Kepsmössa

Det är många som gör denna variant av mössa nu, en riktig hyllning till den ibland lite kyliga vårsolen.

Mönstret är konstruerat själv, idé från http://hippii-syr.blogspot.se/2012/03/tutorialpremiar.html?m=1 men mitt tillvägagångssätt är lite annorlunda.

Tyget är inhandlat på symässan förra året, insidan och underdelen av skärmen är enfärgad jersey från JNY design. Mellanlägget är en kraftig, vävd variant som jag inhandlat hos Bibbi.

fredag 23 mars 2012

Kalsonger från UFO-högen.

Kalsonger till sonen i strl 98. Legat länge å väntat på att bli färdiga.

Vill också säga att det inte kommer bli så mkt sytt på ett litet tag då jag har väldigt ont i ryggen och i alla stora leder och har svårt att både jobba och sitta vid symaskinen. Får se vad min läkare kan hitta på för dundermedicin nu när mina leder är så kassa.

torsdag 15 mars 2012

Pannband

Två pannband till mig. Fodrade med tunn fleece. Sydda efter ett köpt pannband som jag hade hemma.

Ett par tröjor.

Det var svårt att få till några riktigt bra bilder, men här är två tröjor till mig iaf.

Sydda i klöver från ?? (minns ej) och tyg från gekko. Mönstret är från ottobre.

tisdag 13 mars 2012

I regnbågens alla färger!

Varför ska bara barn vara färgglada? Här är en tröja till min man i det härliga regnbågstyget i interlock, köpt från JNY design för lääääängesen.

Mönster från ottobre. En tröja att bli glad av!

torsdag 8 mars 2012

T-shirts

Tröjor till sonen, den gröna i interlock, den andra i Jersey. Sydda efter meedom form 1, strl 4 år.

måndag 5 mars 2012

Stickad uggletröja

Jag har stickat en tröja till sonen, tog en stund, men jag är jättenöjd! Stickad på rundstickor i ett härligt garn från drops design som inte tillverkas längre som heter highlander. Underbar kvalitet med 90% ull och 10% nylon. Knapparna är ett ebayfynd.

Stickad i storlek 4 år, dock lite förlängd så den ska passa en längre tid.

lördag 3 mars 2012

Tröja för hästälskare :-)

Detta hästtyget köpte jag på årets symässa, en stuvbit i i interlock. Hemma fanns denna härliga gröna interlock att matcha med och mönstret är hämtat från meedom 4-7 år.

Tröjan är en beställning från min hästälskande son och han blev jättenöjd, vilket är roligt!

torsdag 1 mars 2012

Vårmössa!

Väldigt svårfotad mössa i det härliga tyget en elefant balanserade. Fodrad med turkos interlock.

Mönstret är rätt enkelt, en fyrkant, - 5 cm av det egentliga huvudmåttet. Ihopsydd till en tub och sedan sy toppen in 1/4 på var sida och vik åt andra hållet och sy rakt över så det bildas fyra hörn. Fodret på samma sätt men med vändningshål, sy ihop i nederkant, vänd, sy ihop vändningshålet och sy en stickning i nederkant så tyger ligger still.

Finns många som gör dessa mössor, det ska finnas ett mönster i Ulla Welinders bok, sy og strik børnetøj. Självklart är det från nätet och alla fina bloggar jag fått min inspiration, men jag har utgått från egenritat mönster där jag utgått från storleken på en vanlig mössa här hemma.