måndag 27 februari 2012

T-shirt till maken.

Tyg från JNYdesign, mönster från ottobre.

Detta var en present till min make som han önskade sig när vi firade 7 år här för ett tag sen. Blir nog fler, har många tänkbara kombinationer i huvudet :-)

lördag 25 februari 2012

Prickig tröja

Topp till mig själv, sydd i strl 42. Tyget är borstad bomull från JNY-design och mönstret är ett workshop från ottobre, självklart lite ändrat då det ex inte finns någon knäppningslist i originalmönstret.

Fållad med tvillingnål, är jättenöjd.

onsdag 22 februari 2012

Byxor till en stjärna!

Ytterligare ett par byxor till sonen i strl 104. Samma mönster som föregående, fast klippt utan sömsmån då de tidigare var löjligt stora i midjan. Dessa var helt perfekta, satt lagom på, se sista bilden.

Stickningar i limegrönt och jeansknapp. Tyg från stoff och stil.

måndag 20 februari 2012

Manchesterjeans i strl 104.

Detta tyget valde sonen själv när vi var på myrins tyger. Mönstret är från Ottobre design, mönstret skulle vara till "smal pojke" Hahaha, de var jättestora i midjan på sonen. Han är visserligen smal, men inte trodde jag att de skulle bli så stora :-)

Har även satt resår i beslutet istället för att fålla vanligt.

Stickningar gjorda med jeanstråd, det röda manchestertyget är från stoff och stil. Tryckknappar istället för jeansknapp då sonen tyckte att det var bättre, det är ju också lättare för honom att sköta själv också.

Sonen var nöjd och jag med :-)

söndag 12 februari 2012

Förskoleprojekt

Skoskydd i akrylatbelagd bomullsväv från myrins. Mönstret är ritat från ett plastskoskydd, men jag vet att flera gjort dessa tidigare, bland annat klara med k och myssel.

Pratade med en av personalen på förskolan om att de i plast läcker och vips hade jag lovat att se om jag kunde sy sådana.

Här är samma skoskydd på sko med storlek 39 och storlek 45.

lördag 11 februari 2012

Om sonen själv får välja.

Igår var sonen och jag på myrins tyger och skulle köpa lite tyg till ett projekt. Sonen fick också för sig att han ville ha tröja och byxor och valde själv det gula svamptyget på bilden och ett JÄTTEFINT manchestertyg som kommer bli byxor.

Tröjan är ett mönster från senaste ottobre, strl 104. Mudd från stoff och stil och flodhästtyget från jofotex, även kombinationen på tröjan är sonens val. Tryckknappar från snapsourse.

Sonen blev glad, men frågade genast vart byxorna var som jag skulle sy... Jaja, roligt att han gillar mina hemsydda saker iaf :-)

måndag 6 februari 2012

Violtunika

Tunika i A-linjeform. Sytt i tyg från znok design. Mönstret kommer från svenska mönster.

Okomplicerad sömnad, skönt när det inte krånglar.

Tyget är ett av mina absoluta favoriter, brunt och turkos är ju dessutom en oslagbar kombination.