torsdag 29 december 2011

Frihandsquiltat

Detta är ett första försök till att frihandsquilta och det var otroligt roligt så det kommer att bli mer av den varan. Jag har ju en quiltmaskin så det är bara till att quilta på :-)

Just denna modellen är uppskissad av mig och sydd i strukturlinne från stoff och stil samt quiltfoder från samma ställe. Insidan är ett fint tyg med stickande får på som är beställt från en husqvarna-butik. Väskan är tänkt att vara en stickväska och har fem fack invändigt och en lös bottenplatta i plast (sönderklippt bordstablett) som är inklädd i samma prickiga tyg som återfinns i axelrem och dragsko. Det tyget är beställt från metsola. Avtagbart och reglerbart axelband och dragsko att dra ihop väskan lite med.

Glasögonfodral med flexram. Stickande får på utsidan och prickigt på insidan. Vadderat. Själva fodralet är något bredare än flexramen då de stickande fåren skulle få plats ordentligt.

Visst är det härligt att ge bort saker som man är så nöjd med? Denna väskan är en mycket arbetad variant och jag blev själv väldigt nöjd med den och nu vet jag att mottagaren blev glad och detta gör självklart mig väldigt glad också!

tisdag 27 december 2011

Prästskjortor

Två prästskjortor i Jersey till min mamma. Eget mönster i strl L. Dragkedja i nacken, blir svårt att få den på sig annars.

Tyg från JNY-design.

måndag 26 december 2011

Julklapp till min kollega

En necessär i tetraform, en sminkväska och ett Näsduksfodral, allt sytt i retro patchwork vaxtyg från stoff och stil och fodrat med brun lakansväv från samma ställe.

Hoppas min kollega blir glad, hon sa att hon ville ha en sådan necessär när jag satt och tittade på dem på jobbet en natt, så jag kunde ju inte låta bli att sy ett litet set till henne då...

söndag 25 december 2011

Stickat

En stickad tubsjal i härlig garnblandning med merinoull och silke. Fyra flätor som ser likadana ut på båda sidorna. Den är stickad med stickor nr 6 och ihopsydd med maskstygn från rätsidan.

Mönster från yll och tyll. Garnåtgång ca 200g.

lördag 24 december 2011

God jul!

Dagen till ära har jag sytt mig en klänning i velour. Det svarta är från metsola och det röd/svarta från mjuka tyger förra året. Mönster från stoff och stil, skippade dock resår i ärmarna då jag inte är så förtjust i puffärm alla ggr.

Bjuder på en bild på mig själv i klänningen också.

God jul alla!!

torsdag 22 december 2011

Ett litet kit till min mamma.

En tetranecessär efter Ica-kurirens mönster och ett Näsduksfodral efter en teutorial jag funnit på nätet. Har dock ändrat lite (som vanligt).

Tyg från stoff och stil. Vaxtyg till necessären, vaxad bomull till näsduksfodralet samt brun bomullsväv att fodra båda med.

söndag 11 december 2011

Vi komma, vi komma.....

På tisdag är det lussefirande på dagis och här är sonens kläder till det, gissa vad han ska vara :-)

Tyg från swelogent och metsola, byxa i mönster från meedom, form 0, tröja från jubileumsnr av ottobre. Mössa sytt efter eget mönster, dock lite mer fyrkantigt för att passa till just detta tillfälle. Fodrat med interlock. Allt sytt i strl 104.

torsdag 8 december 2011

Juliga dregglisar

Några dregglisar i härlig stretchfrotté från metsola. Baksida i Jersey från JNY. Knappar från snapsourse.

Dessa finns till salu för 60 kr/styck.

tisdag 6 december 2011

Myspåse till marsvin

En kollega undrade om jag kunde sy en myspåse till hennes marsvin och här är prototypen.

Tyg från Ikea och stoff och stil.

torsdag 1 december 2011

Nyttosömnad

Idag har det varit ren nyttosömnad. Jag har lagt upp två par byxor som var alldeles för långa. 6 cm fick jag ta av på längden och sen satt de bra, båda paren :-) la upp med mörkblå jeanstråd, vilket tack och lov var precis vad de tidigare sytts med.

Annars är det projekt jul just nu och därav lite tystnad här på bloggen.