fredag 27 augusti 2010

Present till lillasyster som skall flytta hemifrån...





Grytlapp quiltad med grillvadd, fick sy en extra söm för att hålla fast upphängningsflärpen, inte världens snyggaste på just det vita med svart söm, men annars satt det inte så bra.... blev rätt tjockt att sy igenom alla lager....






Brödkorg där insidan är quiltad med grillfoder för värmeisolering och stadga... det fungerade :-)








Tyg från swelogent, grillvadd från bibbis textil.



Nerviket går att ha som man vill, jag har inte sytt fast den med stickning just därför att man skall kunna vika upp helt och stänga till om man vill.












En grillvante i samma tyg som brödkorgen och grytlappen. Här är också insidan quiltad med grillvadd för värmeisolering (såklart!)







Mönstret till denna hittade jag på nätet nånstans...

Tröja


Ja, nu blev den klar såhär kvällen innan kalaset, sonens kalaströja som skall matchas med föregående inlägg, velourbyxorna :-)

Sytt i jnydesigns djungeltyg, som jag älskar, men som sonen inte fått något i tidigare då jag bara sytt till andra i detta.... men nu så :-) Mudd från stoff och stil, samma färg som på byxorna för att matcha... sytt i strl 92.

Nöjd, förutom att jag glömde byta nål i symaskinen efter ett annat projekt så jag hade en 90-nål universal, när jag vanligtvis har 75-nål stretch i.... men men.... blev bra, tur att jag inte behövde sprätta, då hade jag säkerligen gjort sönder tyget....

Velourbyxa


Vi ska på kalas på lördag, min syster fyller år, då måste ju lilleman ha något nytt och fint på sig såklart!!!!

Först ut ett par härliga byxor i samma modell som föregående inlägg (fast något högre i midjan), dessa sydda i grå velour och mudd i härligt grönt (vilket kommer matcha tröjan jag håller på med).

Tyg från jnydesign (tror jag), mudd från stoff och stil.... resår i midjan från Bibbi.

måndag 23 augusti 2010

Lite smalare modell på byxa


Ikväll när sonen lagt sig å jag faktiskt var ensam hemma så fick jag sådan lust att sy något till sonen... då han börjar få ont om byxor i lagom storlek så blev det ett par sådana i en lite smalare modell än vanligt.

Modellen är från nått ottobrenr, storlek 92, är eg ett leggingsmönster, har lagt till mudd längst ner i en heeelt annan färg :-)

Tyget är från jnydesign, mudden från stoff och stil.
Ska bli ql att prova dessa på sonen imorgon (är antagligen lite långa, men han växer väl han med), är också nöjd med resår i midjan, brukar inte få till det så bra, men nu plötsligt så.... men jag skall välja annan söm nästa gång!!

torsdag 12 augusti 2010

Klänning till mig själv i stretchfrotté


Idag har jag fått lite sytid och då passade jag på att färdigställa en klänning till mig själv som legat utklippt ett tag...

Klänningen är sydd efter ett onionmönster, dock är ärmarna kortade lite och även klänningen en aning.

Tyg från myllymuksut och mudd i halsen från SoS.

Jag är nöjd med klänningen, den sitter bra på och är lagom på alla sätt, å så är den ju så härligt retro i stilen :-) Har även köpt samma tyg i turkos, men denna färgställning är annorlunda tryckt och är en skönare och tjockare kvalitet.