tisdag 13 juli 2010

Igelkottar i mängder...


En liten t-shirt till sonen har det blivit idag, sydd i strl 92. Här i området finns det många igekottar som min son älskar att titta på, så vad passar inte bättre än en tröja med små sötnosar på :-)

Tyg från mjuka tyger, mudd från SoS.

Tröjan är ju lite stor, men min älskade sötnos drar fortfarande 86 cl.... snart växer han nog i denna med, han ville iaf prova så fort den var färdig så det var med en skrikande son i bakgrunden jag snabbt tog denna bild....

Pysselkväll med pärlor

Vi var på landet för kusin/fasterträff i helgen och en av kvällarna så åkte min mans kusins pärlor fram och vi pysslade lite....

Såhär blev mitt armband som jag gjorde denna kväll...


torsdag 8 juli 2010

Ibland är det roligt att sy till sig själv....


Idag har jag sytt tre plagg inkl detta.... det är mkt för att vara mig, men det har varit väldigt roligt att sy och förnya lite i lillens och min egen garderob. Min man tjatade att jag borde sy något till mig själv också (han tycker väl att jag skall försöka minska ner mitt ganska stora tygförråd) :-)

Denna tröja är sydd efter ett onionmönster, raglantopp i storlek medium. Tyget fann jag i gömmorna och mudden är från stoff och stil.

Jag är nöjd med tröjan, kul att sy lite till sig själv ibland och inte bara till sonen :-)

Shorts i velour


Shorts i brun velour från swelogent. Mjuk resår från Bibbi.

Vänster å höger ben är i olika luggriktning för färgskillnad, syns dock inte så bra på bilden här, men fräckt i verkligheten.

Sydda i strl 92. Sonen tog på sig dessa också :-) precis som trolltröjan i föregående inlägg..... så nu är han helt nydressad :-)

Sista trolltyget....


Detta är sista biten av mitt härliga trolltyg. Har tidigare sytt både en pyamas och en tröja av detta... nu fanns det en liten snutt kvar som jag valde att sy en tröja av. Framsidan med detta härliga frottétyg och baksidan/ärmar av jersey i matchande brunt. Mudd som matchar de små svamparna i mönstret. Allt sytt i storlek 92. Sonen tyckte den var så fin att han ville ha den på sig direkt, så jag hann ju knappt fotografera den :-)

Tyg: frotté från myllymuksut, mudd från stoff och stil och jersey från JNYdesign.