torsdag 18 mars 2010

Lite nervöst detta.... men kul!!

Denna tröja har jag sytt som en tackgåva/present för några mönster som jag ska få... å hennes yngste son kommer att bli söt i denna tror jag. Vet att denna person dessutom har avundats mig för detta tyget, så det kan ju förhoppningsvis inte bli fel. :-)



Sydd i strl 92, fast något förstorad så den inte ska bli för liten direkt... kantad med mudd som matchar det röda i tröjan, raglanknäppning, vilket jag själv tycker är väldigt användbart då små barn inte gillar att ta på sig tighta tröjor över huvudet.



Stretchfrottén från myllymuksut, både den tryckta och den bruna. Mudd från stoff och stil och knappar från samma ställe.





Närbild på min älskade söm som jag använder till nästan alla fållar












Eftersom jag ger bort tröjan, så får den också en liten namnlapp, fast på ett rätt så diskret ställe då mina nya fina inte kommer förrän i början på april.
Å jag kan pusta ut, hon gillade tröjan fick jag vetat idag :-)

fredag 12 mars 2010

klänning till mig själv

Jag har slagits av tanken att jag faktiskt kan sy lite mer till mig själv nu, kläder som jag vill ha i tyger som jag tycker är extra fina.... först ut efter molntröjan i brunt, är denna somriga klänning i röd interlock och det svarta molntyget. I mönstret fanns från början ärmar, men de var med rynk och blev ju otroligt tantigt, så de rök. Istället har jag kantat med muddtyg, därav att det ser lite rynkigt ut, för det har inte rätat ut sig ännu.

Klänningen är sydd i storlek medium.










Detaljbilden blev ju bra suddig, men vill mest att det skall synas hur snyggt det är med den sömmen i rött till det svarta.













Sömmen som är mellan tygerna är nerstickade med en röd söm, blev riktigt snyggt.