torsdag 28 januari 2010

Pyjamas i stretchfrotté


Idag har jag spenderat en del tid vid symaskinen å vid klippbordet, det blev en pyjamas i stretchfrotté av detta.

Mönstret är i grunden från meedom, form 1 med raglan, men det är ju lite modifierat med muddar å dragkedja en liten bit ner på benet.

Storleken skulle vara 86, men den ser rätt så stor ut, så det är bra med muddar som håller den uppe iaf. Alla muddar går att vika ner så de blir dubbelt så långa och därför kommer denna gå att använda lääääänge... bra det, för jag tycker tyget är så underbart!!!!

Tyg från Myllymuksut, stretchfrotté som är supermjuk och dragkedja å mudd från stoff och stil.

Nästa gång skall jag använda en längre dragkedja!!

Matchande byxor till elefanttröjan

Ett par matchande byxor till elefanttröjan blev det med, lite smalare i modellen, vilket passar min smalis bra :-) resår i midjan, fållat med samma söm som nertill på tröjan... samma färg på mudden också....



Passade jättefint på! Smidigt med knäppningen i raglanskärningen med.... å lätt att sätta dit tryckknappar med prymtången som jag provat för första gången nu..










onsdag 27 januari 2010

Elefanttröja

En elefanttröja i Jersey och mudd från stoff och stil. Mönster meedom form 1 med en del förändringar- bland annat är den smalare och har knäppning i raglanskärningen, något som jag sett hos flera bloggare och även på köpta kläder, smidigt då man slipper dra ett trångt halshål över huvudet. Sytt i strl 86.










Närbild på fållen.

lördag 16 januari 2010

present

En ettårspresent till en kompis lilla tjej. Jag vet inte vad jag gjorde när jag i all hast fotade innan jag stoppade ner den i paketet för att skickas, men den ser skev ut på bilden och det är den inte i verkligheten :-) sydd i stlr 86. Mönster raglan meedom form 1.





Sydd i djungeltyg från jnydesign, mudd från stoff och stil, ihopsydd med OL, fållad med expression.












Närbild på fållen nertill på tröjan.





Sämst just nu: att min nya symaskin skulle krångla när jag skulle sy i mudden så jag var tvungen aqtt sy lite för hand...hoppas nu att det håller bra ändå.... jag var senare och lät dom titta på maskinen i affären å då var det minsann inget fel på den.... *suck* snacka om att känna sig som en idiot när man tidigare ringt och förklarat hur den gjort.... jaja, skönt att den var snäll och fin nu iaf :-)





Bäst: att tyget är så underbart.

Nu har denna present nått mottagaren, så nu kan jag blogga om den :-)

söndag 10 januari 2010

Tröja till mig själv

Idag har jag passat på att sy en tröja till mig själv. Mönstret är i grunden från onion, men med lite modifiering. Bland annat så är ärmarna lite längre och halsmudd istället för bara nervik å täcksöm.

Sydde ihop tröjan med overlocken, stickningar å fållning med symaskinen.

Tyg från jny design och mudd från stoff och stil.


















Närbild på fållsömmen.

vinna barnvagnsfilt??

Hos Älskade hjärtegryn kan man just nu vinna en fin barnvagnsfilt, gå in på http://alskadehjartegryn.blogspot.com/2009/12/r.html

Tävlingen går ut ikväll kl 18.

lördag 9 januari 2010

Kalaströja


Denna tröja slängde jag ihop idag på morgonen då vi har haft kalas för sonen idag å ville att han skulle ha något fint på sig (och så ville jag ju prova min nya maskin lite mer såklart). Mönstret är raglan form 1 från meedom. Ja, den är ju rätt så vid i storleken även om det är minsta vidden, men jag tog in den lite mer i sidorna och så är det ju skönt med vida tröjor :-)

Tyget är från jofotex, mudd från stoff och stil. Sömmarna sydda med coverstylen och fållat med nya symaskinen som ju turligt nog har en söm som är lik en täcksöm :-)



Detaljbild på sömmen...

torsdag 7 januari 2010

Min nya maskin


Jag har provsytt maskinen idag, tyvärr syns det inte så bra på ljust underlag med grön tråd, men sömmarna blir iaf fantastiska. Det finns bland annat en söm som verkligen är snarlik den täcksöm som finns på en del barnkläder(nej, den syns inte på bild här).... maskinen syr fint, tyst och har rejäl sömnadsyta, än så länge är jag supernöjd, imorgon blir det till att försöka hinna med ett plagg också, behöver förbereda en del inför sonens kalas på lördag med...han fyller nämligen två år på måndag!!!!

tisdag 5 januari 2010

nu är den påväg...

....min nya pfaff quilt expression 4,0. Det sägs att den skall komma den 7:e... kan knappt vänta juh :-) har även beställt lite pressarfötter å sådant åt den.... å en pressarfot som man kan sy fast band med overlocken.... käckt :-)

*längtar*