torsdag 27 augusti 2009

Rockigt linne...


Min lillasyster fyller 20 år idag!! I present fick hon en power yoga cd som hon önskat sig och såklart en hemmasydd grej med... denna gången ett linne i rött med svarta döskallar på. Tyget är köpt på skroten när jag var där.... svart mudd från stoff och stil.

Problemet som blev med detta linne var att jag missade att man borde klippa ett jack i tyget när man ska sy i tjocka lager med overlocken. Jag hade kantat med mudden å skulle sen sy ihop axelpartierna, vilket inte gick så bra.... det slutade med att linnet blev mindre urringat då jag fick klippa bort lite och att jag sydde axelsömmarna med min vanliga maskin istället... fick väl iof bra, men då blev sömmen där i svart och rött på de andra ställena.... jaja, nu vet jag till nästa gång att overlocken inte kör igenom riktigt vad som helst :-)

Linnet var iaf uppskattat och satt som ett smäck. Sydd i strl 34/36.

måndag 17 augusti 2009

Tröja


Nu var det väldigt längesen jag sydde något, men det har verkligen varit fullt upp, hoppas nu på att jag ska kunna sy lite mer, har två grejer på gång och en massa i huvudet som bara vill ut :-)

Denna har legat tillklippt ett tag, men nu äntligen fick jag tid att sätta mig lite med den...

En raglantröja i storlek 92!! Inget för lillprinsen ännu, men den hamnar i "större kläder"-lådan som vi har....

Tyget är från jnydesign. Lime med bruna kaniner och brun interlock. Alla sömmar förutom ärmar å hals är sydda på coverlocken, resten på min trista B-maskin som inte gör fina sömmar. Fållen längst ner är inte bubblig som den ser ut på bilden, vet inte hur jag lyckades fota den så :-)